Pistorasiasta tietenkin. Tajuaahan sen nyt jo pikkulapsikin. Huolestuttavaa on sen sijaan että moni aikuinen ei tajua. Tajua sitä että eihän se sähkö pistorasiasta oikeasti tule.

Miten voidaan myydä 0-päästöisiä autoja? Poissa silmistä - poissa mielestä. Kyllähän sen autonkin käyttämä sähkö täytyy jotenkin tuottaa. Maailman tuuli, vesi ja aurinkovoimalat eivät riitä kuin juuri ja juuri pyörittämään tehtaita jotka valmistavat tuulivoimaloita - noin karrikoidusti. Valtaosa sähköstä tuotetaan edelleen tavalla joka saastuttaa.

On toki huomioitava että voimalan saasteet pystytään puhdistamaan tarkemmin kuin yksittäisen auton ja myös se että saastuminen kohdistetaan voimalan ympäristöön - eikä kaupungin kaduille ihmisten hengitettäväksi. Kaikesta huolimatta - on väärin mainostaa autoa 0-päästöiseksi.

Minkä kokoinen kenkä sinulla on?

Kuinka paljon kuluu energiaa yhden auton valmistamiseen? Kuinka paljon yhden auton valmistamisessa syntyy kaikenkaikkiaan saasteita? Syntyykö saasteita "kehitysmaissa" joissa niitä ei puhdisteta? Kuinka paljon autossa käytetään uusiutumattomia luonnonvaroja?

Mikä on uuden auton ekologinen jalanjälki? Entä kuinka paljon on yhden perheen yhden vuoden saastuttavalla autolla aiheuttama ekologinen jalanjälki?

Käsittääkseni koko päästöhypetyksessä on kyse loppujen lopuksi maapallon pelastamisesta?!? Aina ei tunnu siltä. Päästöjen ja päästöttömyyden perusteella ihan varmasti kasvatetaan teollisuutta ja päästöistä on tehty bisnes. Myydään päästöttömyyttä toisaalla mutta samalla aiheutetaan huomattavasti enemmän päästöjä toiselle puolelle maapalloa. Voisiko sittenkin olla järkevämpi ajaa vielä sillä täysin toimivalla mutta hieman enemmän saastuttavalla autolla kuin romuttaa se ja ostaa vähäpäästöinen mutta uusiutumattomista luonnonvaroista tehty uusi auto?