Huh! Onpas viime blogimerkinnästä vierähtänytkin aikaa. Luin takavuosien mielipiteet läpi ja edelleen olen suurelta osin samaa mieltä.

Eräs kaverini sanoi että ei voi sanoa "ei koskaan" koska ihmisen mieli muuttuu. Teini-ikäisenä sitä oli ehdottomasti tiettyä mieltä ja vannoi että ei ikinä voisi olla toista mieltä. Poliitikkoja on syytetty takinkäännöstä, kun viisi vuotta sitten luvattu aate vaihtuukin päinvastaiseen.

Ihmisen mielipide on aina vahvasti sidottu saatuihin taustatietoihin. Taustatiedot voi olla toisen ihmisen vahva mielipide, lehtiuutiset, tutkimustulokset tai kuun asento. Nuo kaikki on faktoja jotka voivat muuttua tai ihminen saakin vielä vakuuttavampia tietoja muualta jolloin vanhat taustatiedot menettävät merkitystään.

Ydinvoiman vastustajat voivat huomata että luvattu aaltoenergia, aurinkoenergia tai tuulivoima eivät kertakaikkiaan pysty vastaamaan tulevaan energiankulutukseen joten ydinvoimaan on pakko taipua. Vannoutunut teiden hidastetöyssyjen vastustaja saa ensimmäisen lapsensa ja alkaa pohtia onko lapsen koulutie turvallinen koska autot ajavat sillä niin kovaa.

On hienoa että löysin vanhan blogikirjoitukseni ja vaikka olenkin suurimmalta osaa sama mieltä kuin neljä vuotta sitten - kannattaa jokaisen lukijan huomata että mielipide on aina sidottu vahvasti sen hetkisiin tietoihin.

Mieli voi muuttua.